انواع موتور دیزل در بازار وجود دارند که هر کدام برای کاربرد و فضایی خاص به کار گرفته میشوند. موتور دیزل از موتورهایی است که در صنایع مختلف استفاده میشوند و کارایی زیادی دارند. در ادامه بیشتر با این نوع موتورها و عملکردشان آشنا میشوید.
موتور دیزل چیست؟
شاید به خوبی ندانید که موتور دیزل چیست و چه خصوصیاتی دارد. در مورد موتورهای دیزل و انواع موتور دیزل باید بدانید که نوعی موتور احتراق داخلی است. اما احتراق داخلی چیست و چه خصوصیاتی دارد؟ این موتورها دارای یک محفظه احتراق هستند. واکنش شیمیایی مربوط به سوختن مواد و تولید انرژی برق درون محفظههای مخصوصی انجام میگیرد. در این محفظه سوخت دیزل شروع به احتراق کرده و از آن نیروی الکتریسیته تولید میشود.
این موتورها به مرور زمان پیشرفتهتر شده و دارای سیستمهای بهینهتری نسبت به گذشته هستند. از آنها در دستگاههای کوچک و بزرگ مختلفی مانند دستگاههای موتور برق، دیزل ژنراتورها، اتومبیل سازی و… استفاده میشود. این موتورها با سوخت دیزل کار میکنند و به علت این که هزینه سوخت آنها به نسبت سایر سوختهای دیگر کمتر است، یک دستگاه مقرون به صرفه و اقتصادی هستند.
انواع موتور دیزل موجود در بازار
در بازار لوازم صنعتی، انواع موتور دیزل وجود دارد. همان طور که گفته شد، موتورهای دیزل کاربردهای متعددی دارند و خرید موتور دیزل بر اساس کارایی که از آنها انتظار دارند، انجام میگیرد. موتورهای دیزل بر اساس تعداد سیلندر به چند گروه تقسیم بندی میشوند:
موتور دیزل تک سیلندر
انواع موتور تک سیلندر برای استفاده در ابزارهایی با توان کم مورد استفاده قرار میگیرند. به خصوص برای کاربریهای خانگی مانند روشنایی باغ و ویلا و سایر مصارف تک فاز از این نوع موتور استفاده میشود. توان این نوع موتور معمولاً تا 30 اسب بخار است. یکی از این نوع موتور دیزل، موتور تک سیلندر استریم است.
موتور نیمه صنعتی و متوسط
انواع موتور دیزل از این نوع برای مراکز نیمه صنعتی و کارگاهی مورد استفاده قرار میگیرند. این موتورها در انواع دو، سه و چهار سیلندر هستند. توان آنها نیز معمولاً تا k100 اسب بخار هستند.
موتور دیزلی صنعتی
بزرگترین و پرتوانترین موتورها را در مصارف صنعتی استفاده میکنند که گاهی اوقات در ابعاد بسیار بزرگ و جاگیر طراحی میشوند. نیروگاههای عظیم و کارخانجات بزرگ برای تأمین انرژی خود از انواع موتور دیزل صنعتی استفاده میکنند. توان این موتورها معمولاً بین 100 k تا 2 مگاوات بوده و جزو موتورهای پرقدرت و بزرگ هستند. این موتورها شش سیلندر، هشت سیلندر و 12 سیلندر طراحی میشوند.
از نظر قیمت نیز علاوه بر اختلاف قیمتی که بر اساس برند و مدل موتور ایجاد میشود، قطعاً نوع موتور نیز بسیار تاثیرگذار است. بدون شک قیمت موتور دیزل 12 سیلندر به مراتب بیشتر از قیمت موتور دیزل 3 سیلندر است.
- ۰۳/۰۸/۰۵