سیستم روشنایی اضطراری
این سیستم باید بتواند به طور مداوم در حداقل یک و نیم ساعت، روشنایی را تامین کند. این سیستمها باید به طور پیوسته یا خودکار، کار کنند. سیستم روشنایی اضطراری باید در محلهایی مانند پلههای فرار، مسیرهای خروج، زیر زمینها، موتورخانهها، سالن اجتماعات، بیمارستانها و هتلها اعمال شود.
سیستم برق اضطراری
سیستم اضطراری برق، مسئول تامین برق اضطراری لازم برای تجهیزات مهم مانند سیستم اعلام و اطفای حریق، آسانسورها، پمپ آتشنشانی و روشنایی اضطراری میباشد. تابلو برق باید طوری باشد که در هنگام قطع شدن برق، دیزل ژنراتور را روشن کرده و برق لازم را تامین کند. همچنین، باید بعد از وصل شدن برق اصلی، به طور خودکار خاموش شود.
استفاده از کابلهای مقاوم در برابر آتش و ایزوله کردن کابلها نیز، از مقررات آتشنشانی در استفاده از برق اضطراری در ساختمان است. همچنین، باید توجه داشت که مسیر کابلکشی سیستم اضطراری از برق عمومی جدا باشد.
مصارف اجباری در سیستم اضطراری
استفاده از سیستم اضطراری در برخی نواحی و برای اهدافی مانند حفظ جان افراد در آسانسورها، ادامه یافتن فعالیتهای حیاتی در بیمارستانها و حفظ امنیت برای اعلام حوادثی مانند آتشسوزی، ضروری میباشد. همچنین استفاده از این سیستم در مراکز داده بسیار ضروری است.
تفاوت تغذیه دائم و اضطراری
برای تامین برق اضطراری در صورت قطع شدن برق اصلی، از دو عملکرد متفاوت با نام تغذیه دائم و اضطراری، استفاده میشود. این دو تفاوتهایی دارند که با تعریف، عملکرد و کاربرد آنها، تفاوتهایشان نیز مشخص میشود.
- تغذیه دائم
تغذیه دائم، منبع پیوسته و اصلی برق میباشد. که نیاز عادی برق دستگاهها یا ساختمانها را تامین میکند. این منبع در جاهایی کاربرد دارد که به برق دائمی نیاز است.
- تغذیه اضطراری
تغذیه اضطراری منبعی پشتیبان است که وقتی برق اصلی قطع میشود، به طور خودکار برق اضطراری مورد نیاز دستگاهها و تجهیزات را تامین میکند. این نوع منبع، در مکانهایی که قطع شدن برق اصلی میتواند موجب آسیب مالی یا جانی شود، استفاده میشود.
- ۰۴/۰۴/۲۴