تاپ شو

طراحی و سئو سایت به صورت تضمینی

تاپ شو

طراحی و سئو سایت به صورت تضمینی

از طراحی تا فروش همراه شما هستیم

  • ۰
  • ۰

امروزه بشر سعی دارد تا در تمام مکان هایی که زندگی یا کار می کند، بهترین تکنولوژی ها را به کار گیرد. ژنراتور برق از جمله دستگاه هایی است که کمک می کند تا در جاهایی که نیروی برق شهری در دسترس نیست، به راحتی برق تولید شده و مورد استفاده قرار گیرد. بدین صورت می توان روشنایی، استفاده از وسایل برقی و صنعتی و… را در هر جایی در دسترس داشت. در ادامه با ژنراتور برق تک فاز و ویژگی های آن بیشتر آشنا می شوید.

انواع ژنراتور برق

ژنراتور تک فاز

ژنراتور در اصل دستگاهی است که با القای الکترومغناطیسی، انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند. حال ژنراتورها در انواع مختلفی ساخته می شوند که یکی از آن ها ژنراتور برق تک فاز است. ژنراتورهای تک فاز از نوع ژنراتور با جریان متناوب یا سری هستند. استاتور در این ژنراتورها از تعدادی سیم پیچ تشکیل شده است که به صورت سری به همدیگر متصل هستند و یک مدار واحد را به وجود می آورند. بدین صورت ولتاژهایی که در هر سیم پیچ استاتور تولید شده است، دامنه و مقدار برابری دارند و در هر زمان با هم همفاز هستند.
این دستگاه ها برای استفاده در سیستم برق تک فاز مورد استفاده قرار می گیرند. سیستم تک فاز در بارهای کوچک مانند موتوربرق های خانگی مورد استفاده قرار می گیرند و برای دستگاه هایی که به برق سه فاز متصل می شوند، مناسب نیستند.

برقی که با این ژنراتور تولید می شود، ولتاژ ۲۲۰ ولت دارد. برای انتقال این نوع برق از دو رشته سیم بیشتر استفاده نمی شود. انواع ژنراتور برق تک فاز معمولاً اندازه های کوچکی دارند و در اکثر مواقع قابل حمل هستند. اگر ویژگی های فنی و ساختاری این دستگاه را بررسی کنید، متوجه می شوید که از یک حلقه سیم تشکیل شده که در میدان مغناطیسی با چگالی شار یکنواخت با سرعتی ثابت دارای حرکتی دورانی است. بدین صورت ولتاژ سینوسی در حلقه سیم ایجاد می کند.

ژنراتورهای تک فاز می توانند به گونه ای طراحی شوند که با سوخت های مختلف کار کنند. با این حال متداول ترین آن ها ژنراتور بنزینی است که با سوخت بنزین کار می کند. در برخی از این دستگاه ها کنترل کننده ولتاژ AVR قرار داده شده است تا امنیت بیشتری برای دستگاه های متصل ایجاد کند. بدین صورت ولتاژ خروجی همیشه کنترل می شود و اضافه بار یا کاهش بار را در حین استفاده از دستگاه نخواهیم داشت.

 

ژنراتور سه فاز

 

ژنراتور های سه فاز به از نظر قدرت خروجی توان بیشتری نسبت به ژنراتور های دیگر دارند و از نظر قیمت نیز قیمت بیشتری دارند و معمولا برای فعالیت های صنعتی استفاده میشوند.ژنراتور سه فاز جایگاه ویژه‌‌ای‌ در بین انواع موتورهای برق دارد. ویژگی متمایز آن توانایی تولید دو نوع ولتاژ ۲۲۰ ولت و ۳۸۰ ولت است. چنین دستگاه‌هایی می‌توانند با گازوئیل و بنزین کار کنند. ژنراتورهای سه فاز اغلب برای مصارف خانگی خریداری می‌شوند. به خصوص اگر مصرف کننده‌های سه فاز در خانه وجود داشته باشد.

این دستگاه دارای یک استاتور و روتور (شفت) ثابت است که می‌چرخد ​​و یک میدان مغناطیسی در سیم پیچ ها ایجاد می‌کند. در یک واحد سه فاز، سیم پیچ نه روی روتور، بلکه روی استاتور قرار می‌گیرد. سه سیم پیچ از این قبیل روی استاتور وجود دارد و نسبت به یکدیگر جابجا می‌شوند.

هنگامی‌که روتور می‌چرخد، شروع به تقاطع با میدان مغناطیسی سیم پیچ‌ها می‌کند؛ در نتیجه نیروی الکتروموتور تولید می‌شود. با توجه به اینکه این سیم پیچ ها در یک فاصله از یکدیگر قرار می‌گیرند، نیروی الکتروموتور دارای دامنه یکسانی است.

 

ژنراتورهای سه فاز به دلیل داشتن سه خروجی نسبت به ژنراتور های برق تک فاز با اقبال بیشتری در بازار روبرو شده‌اند. این موتورهای سه فاز در صورت آسیب همچنان قادر به تأمین برق هستند.

 

 

  • ۰۲/۱۱/۰۱
  • fardin heydari

نظرات (۱)

  • تعمیر داکت اسپلیت
  • مقاله کاربردی بود تشکر

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی