دیزل ژنراتور بطور کلی از دو بخش اصلی، یعنی موتور و ژنراتور ساخته میشود. دیزل ژنراتورها از لحاظ مد کارکرد به سه دسته کلی تقسیم میشوند:
ژنراتورهای اضطراری
ژنراتورهای پرایم
ژنراتورهای دائم کار
ژنراتورهای اضطراری
همانطور که از نام این دسته میتوان فهمید، ژنراتورهای استندبای منبع تامین برق هنگام قطعی برق شهری هستند و برای تامین برق شبکه ساختمان ها، بیمارستان ها، هتلها و … در مواقعی که برق شهر قطع میشود، استفاده میشوند. این ژنراتورها در مکانهایی قابل استفاده هستند که قطع کوتاه مدت برق مشکلی ایجاد نکند.
همچنین این ژنراتورها باید به یک سوییچ انتقال خودکار مجهز باشند تا در صورت قطعی برق پس از چند ثانیه ژنراتور شروع به کار کند و درصورت وصل شدن برق شهر، بواسطه همان سوییچ، ژنراتور مجدد خاموش میشود.
ژنراتورهای دائم کار و پرایم
ژنراتور دائم کار و پرایم به ژنراتوری گفته میشود که به عنوان منبع تغذیه اصلی برای تجهیزات، استفاده میشود. در واقع طراحی آن به گونهای است که مولد تامین برق اصلی مجموعه باشند. ژنراتورهایی که برای عملیات پرایم در نظر گرفته شده اند، برای کارکردن برای مدت زمان طولانی (حتی در صورت نیاز ۲۴ ساعته) طراحی شده اند، مشروط بر اینکه بار دائماً بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد توان ژنراتور تغییر کند.
ژنراتورهای دائم کار معمولاً زمانی استفاده میشوند که نیاز به برق مداوم و قابل اعتماد دارند، مانند:
بیمارستانها و مراکز درمانی
مراکز تجاری و صنعتی
سایتهای ساختمانی
تاسیسات نظامی
تأسیسات نفت و گاز
ژنراتورهای دائم کار معمولاً گرانتر از ژنراتورهای اضطراری هستند، زیرا برای کارکرد مداوم استفاده میشوند و باید متورها از دوام کافی برای این منظور برخوردار باشند. آنها همچنین نیاز به نگهداری و تعمیرات منظم بیشتری دارند.
بعد از اینکه فهمیدیم ژنراتور اضطراری و دائم چه خصوصیاتی دارند، نوبت به معرفی چند برند معتبر در این حوزه میرسد.
ژنراتورهای Stamford
ژنراتورهای Leroy Somer
ژنراتورهای AVK|MN
ژنراتورهای Mecc Alte
- ۰۲/۱۰/۱۸